Secretaris

We zoeken een bevlogen bestuurslid (post secretariaat) voor onze stichting Missie 0318 waarin samengaan de Voedselbank en Kledingbank Veenendaal, Stadsakkers en de Soepfiets.

Iets voor jou?

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het even zelf niet meer redden? Ben je circa 4 uur per week beschikbaar? Dan praten we graag met je verder over de rol van bestuurslid secretaris.

 

Wat houdt de functie in?

  • Secretariaat is een sleutelfunctie binnen het bestuur.
  • Je bent samen met de voorzitter verantwoordelijk voor het opstellen en versturen van de agenda van de bestuursvergaderingen. De vergaderingen vinden eens per maand (op de laatste maandag van de maand) plaats.
  • Het secretariaat beheert het archief van het bestuur.
  • Je bent het administratief aanspreekpunt voor Voedselbanken Nederland, levert de kwartaalrapportages aan en bezoekt de algemene ledenvergaderingen van Voedselbanken Nederland.
  • Onder de bestuursleden verdelen wij in overleg ook een aantal portefeuilles. Afhankelijk van interesse, kennis en beschikbaarheid kan er een extra portefeuille aan je werkzaamheden worden toegevoegd.

 

Werkwijze en tijdsbesteding

Het bestuur vergadert in de regel eens per maand op de laatste maandagavond van 19.30 – 21.30 uur. Daarnaast onderhoudt het bestuur contact via telefoon, WhatsApp en per mail. De werkzaamheden kunnen dus voor het grootste deel vanuit huis worden gedaan.

 

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een bestuurslid met hart voor de medemens die het leuk vindt om een steentje bij te dragen aan het zo goed mogelijk functioneren van onze stichting. Je kunt je zowel schriftelijke als mondelinge goed uitdrukken, bent accuraat en computervaardig. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je een christelijke levensovertuiging hebt.

 

Tot slot
Missie0318/Voedselbank Veenendaal is een vrijwilligersorganisatie en dus krijgen bestuursleden net als alle vrijwilligers geen betaling of andere vergoeding voor hun werkzaamheden. Alle bestuursleden moeten beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) welke zal worden aangevraagd door de stichting.

 

Geïnteresseerd?

Stuur je CV samen met een korte motivatie naar info@voedselbankveenendaal.nl

Geïnteresseerd  of heb je nog vragen, neem gerust contact op met Gert Brouwer, onze voorzitter.

Zijn telefoonnummer is 06 11472610.

Solliciteer voor deze vacature

Solliciteer voor deze vacature